Загнилата целина съдържа канцерогенни вещества

Загнилата целина съдържа канцерогенни вещества!

 

Стъблата и листата, трябва да бъдат лъскави и бледо зелени. Тъмно зелените са по-груби, но съдържат големи количества витамин А. Избягвайте увехнали жълти стъбла с куха сърцевина и тъмни вени. Загнилата целина съдържа канцерогенни вещества. Прясната целина може да се съхранява за около две седмици в хладилника, ако е опакована в кърпа и поставена в целофан или алуминиево фолио. Повехналите листа може да се съживят преди употреба с помощта на студена вода. За да се запазят естественият зелен цвят при варене, времето за готвене при високи температури, трябва да бъде сведено до минимум. Жилките на стеблата не омекват след готвене. Те трябва да бъдат внимателно отстранени като се започне от тесния край на стеблата.





{START_COUNTER}