Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Млечна пилешка супа с целина

Млечна пилешка супа с целина

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Млечна пилешка супа с целина1 / 2
09/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Приготвили сме ви нещо, което ще ви сгрее душата"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • моркови - 1 - 2 броя
  • целина - ½ глава
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • прясно мляко - 1 - 2 ч.ч.
  • вино - 2 с.л. бяло
  • магданоз - за гарниране
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го сложете цяло да се вари заедно с едро нарязаните зеленчуци. Прибавете сол и черен пипер на зърна.

Когато месото уври, извадете пилето, обезкостете го и го нарежете на малки парчета. Прецедете бульона и върнете в него пилето.

По желание може да прибавите и зеленчуците, като ги нарежете на дребно. Прибавете към бульона и пилешкото прясното мляко и виното. Оставете млечната пилешка супа да заври.

Поднесете супата със ситно нарязан магданоз и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
45
31
21
10
Дай твоята оценка: