Следва

Laura Ashley с до 70% отстъпка!

Септемврийска салата с грозде, ябълка, целина и синьо сирене

 В сезона на гроздето и променливото слънце, нестабилното здравословно състояние и настрояние, основният начин, за да се пребориш ...

Food преди 11 години

В сезона на гроздето и променливото слънце, нестабилното здравословно състояние и настрояние, основният начин, за да се пребориш с всичко това, е да го следваш или да му се противопоставиш.

И ние ще последваме примера на борба с времето и следването на сезона с една гроздова, витамонозна, хранителна и много добре балансирана салата. Тя съчетала в себе си вкусовете на всички настроения като постига един наистина великолепен септемврийски резултат.

Необходими продукти:

100 г червено грозде – само зърната, нарязани на половина

150 г бяло грозде – само зърната, нарязани на половина
1 връзка целина, нарязани на ситно
2-3 кисели ябълки – нарязани на хапки
4-5 ореха - изчистени
100 г синьо сирене
зехтин
сок от половин лимон
сол


Начин на приготвяне: 

Стръковете от целина се сваряват на пара докато не променат леко цвета си и омекнат. След което ги потапяте в леденостудена вода, за да запазят свежестта си. Добавяш всички останали продукти / без синьото сирене и орехите/ в голяма купа, разбъркваш и добавят отгоре настърганото синьо сирене и натрошените орехи. В отделен съд смеси зехтина, лимоновия сок и солта. Полей салата с направения дресинг и поднеси с любов на гостите!

Допълни идилията с чаша вино – без значение от цвета!

More from View Sofia

More Food