Кулинарни рецепти » Свинско с целина

 Свинско с целина

Продукти: (за 8 порции)

• 1 кг свинско месо
• 1,5 кг целина /с листата/
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 2-3 лимона
• 1 непълна ч.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, подсушаваме го, нарязваме го на порции, посоляваме го и го запържваме в сгорещеното олио, след което го пущаме в 1 л гореща вода и го варим 1 час на умерен огън.

Измиваме главите целина и ги нарязваме на малки кубчета, а листата нарязваме на едро. Накисваме целината десетина минути в солена вода, отцеждаме я и я слагаме при месото заедно със ситно нарязания лук, който леко сме позапържили.

Посоляваме и варим ястието още 40 мин на умерен огън. Разбиваме яйцата с лимоновия сок, разреждаме с малко бульон от тенджерата и заливаме месото с приготвения сос. Накрая поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало