Продукти за 4 порции 2 средно големи целина 40 г маргарин, 1 супена лъжица брашно, 1 чаена-чаша прясно мляко, 2 парчета топено сирене, 1 жълтък, 50 г каш­кавал, 3 супени лъжици галета, 1 супена лъжица масло или мар­гарин, па върха на ножа мацис, няколко стръка магданоз, сол.

Целината се нарязва на филии с дебелина 1 ½ -2 см, които се варят в малко количество (колкото да се покрият) леко под­солена вода, към която се прибавя няколко капки лимонов сок или лимонена киселина.Наполовина омекналата целина се изважда и се поставя в сито, за да се отцеди. От маргарина и брашното се приготвя светла запръжка, която се разрежда с прясното мляко, пуска се топеното сирене и се бърка, докато последното се раз­топи. Подправя се със сол, мацис и магданоз и внимателно се смес­ва с жълтъка. Филиите целина се слагат в добре намаслена та­вичка, заливат се със соса, всичко се поръсва с настърган каш­кавал и изпържена в масло галета и се пече 20-25 мин във фур­ната на 2. шина при температура 220°С. Поднася се с хляб и са­лата или с картофени кюфтета.