В сезона на гроздето и променливото слънце, нестабилното здравословно състояние и настрояние, основният начин, за да се пребориш с всичко това, е да го следваш или да му се противопоставиш.
И ние ще последваме примера на борба с времето и следването на сезона с една гроздова, витамонозна, хранителна и много добре балансирана салата. Тя съчетала в себе си вкусовете на всички настроения като постига един наистина великолепен септемврийски резултат.
Необходими продукти:
100 г червено грозде – само зърната, нарязани на половина
150 г бяло грозде – само зърната, нарязани на половина
1 връзка целина, нарязани на ситно
2-3 кисели ябълки – нарязани на хапки
4-5 ореха - изчистени
100 г синьо сирене
зехтин
сок от половин лимон
сол
Начин на приготвяне:
Стръковете от целина се сваряват на пара докато не променат леко цвета си и омекнат. След което ги потапяте в леденостудена вода, за да запазят свежестта си. Добавяш всички останали продукти / без синьото сирене и орехите/ в голяма купа, разбъркваш и добавят отгоре настърганото синьо сирене и натрошените орехи. В отделен съд смеси зехтина, лимоновия сок и солта. Полей салата с направения дресинг и поднеси с любов на гостите!
Допълни идилията с чаша вино – без значение от цвета!