Диета с целина и вода

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Диета с целина и вода
43550
Диета с целина и вода

Диетата с целина и вода е драстична диета за отслабване, в която тялото ви по същество умира от глад. Този пост обаче може да промие токсините от тялото ви и да помогне за съживяването ме, но е необходимо внимателно отношение.

Въпреки, че е възможно да се постигне сериозно отслабване с диетата с целина и вода, възможни са тежки странични ефекти загубата на тегло е много вероятно да бъде неустойчива.

Диета с целина и вода, факти:
Целината съдържа около 6 калории на стрък. Храносмилането на целината, която съдържа целулоза е трудно да се абсорбира и равен брой калории ще бъдат изгорени. В смисъл, че целината е отрицателно-калорична храна.
Водата съставлява около 60% от телесното ни тегло, но не притежава никаква хранителна стойност, а само ни хидратира.
Когато консумираме само целина и вода, технически погледнато -поставяме на глад тялото си- което означава, че ще отслабнете, но вероятно не по най-добрия възможен начин.

Хранителни ползи

Както водата, така и целината възнаграждават тези, които ги консумират. Целината е богата на витамин С, който подкрепя и защитава имунната система, има високо съдържание на фибри и съдържа съединения, които понижават кръвното налягане, наречени платиди. Те отпускат гладката мускулатура в стените на кръвоносните съдове, за да им позволят да се разширяват. Целината е богата на калий, което е добре за сърцето. Водата отмива токсините от основните органи на организма ни, пренася хранителни вещества за нашите клетки и осигурява влажна среда за носа, ушите и гърлото.

Въпреки ползите от целината и водата, тази диета ще настрои тялото ви на режим на гладуване. Когато тялото ви „разбере“, че е подложено на глад и лишения, метаболизмът, който помага да изгорите повече калории и да отслабнете по-бързо, се забавя. Тялото ви ще задържа мазнини и ще започне да използва мускулна маса за гориво. Когато започнете да се храните нормално отново, тялото ви ще запази мазнините от храната ви, като защита в случай, че гладувате отново. Това означава, че дори и да не отслабнете от диетата с вода и целина, има голям шанс да възвърнете теглото си, а може би и малко повече.

Гладуването е много вероятно да доведе до ниски нива на енергия, раздразнителност, проблеми със съня, главоболие, болки в стомаха и липса на концентрация. То също може да се отрази на външния вид, на косата, кожата и ноктите. За да отслабнете, имате нужда от най-малко 1200 калории, за да сте здрави, ако сте жена, и 1600 калории, ако сте мъж. Консумирането на 1200 или 1600 калории само от целина, освен че е нездравословно, ще бъде почти невъзможно. За да си набавите 1200 калории и 1600 калории, ще трябва да ядете 75-100 чаши сурова целина всеки ден. Целината има само следи от мазнина, 1 чаша съдържа само 0,17 грама и 100 чаши съдържат 17 грама. Вашето тяло се нуждае от мазнини, за ви даде енергия. Обикновената вода не съдържа никакви калории, или мазнини.

Специалистите съветват

Преди да направите някакви промени в диетата си, винаги се консултирайте с вашия лекар за съвет за най-добрия начин да го направите. Ако искате да отслабнете безопасно и да поддържате теглото си, препоръчителният калориен дефицит ден - това е приема на калории минус броя на изразходваните калории в ежедневната дейност е 500 калории . Това трябва да доведе до половин килограм загуба на мазнини за седмица. Упражняването дневно ще увеличи скоростта на загубата на тегло, както тонуса за тялото и увеличаването на чистата мускулна маса, което на свой ред ще увеличи скоростта на метаболизма.

Как най-добре да използваме целината в здравословна диета
Избягвайте да използвате само целина и вода , докато сте на диета и вместо това, планирайте включването на богати на витамини зеленчуци в балансирана диета. Добавете фъстъчено масло към сурови стръкове целина за закуска; топете стрък целина в кисело мляко с лук и билки, както и добавяйте целината към салати и супи. Направете сок от сурова целина с ябълки и спанак за здравословна напитка. Водата може да помогне на вашите усилия да отслабнете, защото допринася за чувство на ситост, което може да ви помогне да контролирате приема на калории.
 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft